Kicoco

Elk kind maakt een unieke ontdekkingsreis

Gelukstips

 

Het is eigenlijk heel gemakkelijk om jezelf gelukkig te voelen. Gelukkig voelen is vaak een keuze. Als je negatieve gedachten hebt kun je deze omzetten in positieve gedachten.

Wat maakt blij en gelukkig? Kies hieronder een thema en ga er mee aan de slag !

 Lachen


Lachen maakt blij en je voelt jezelf gelijk een stuk fijner. Lach met anderen en glimlach naar anderen zodat de ander er ook blij van wordt. Als je niet gelijk kunt lachen omdat je bijvoorbeeld negatief hebt gedacht kijk dan naar een vrolijke film of lees een grappig boek.

Lachen is de vriendelijkste muziek ter wereld.(Ustinov)

Inspiratiedoosje maken


Kies een doosje ( dit mag een oud of nieuw doosje zijn) in het formaat dat je leuk vindt.
Je kunt alles gebruiken (hout, karton). Het doosje ga je beplakken met leuke plaatjes, stickers, of beschilderen. Je kunt ook tekenen of er mooie kralen,   lintjes of steentjes op plakken.
Als het doosje helemaal klaar is ga je de binnenkant bekleden, bijvoorbeeld met fluweel :-) of mooi papier, zoals jij dat mooi vindt.
In het doosje stop je wensen. Die wensen kun je op van alles plaatsen (van hout, papier e.d.). Gewoon wensen waar jij blij van wordt. Dit is jouw inspiratie-doosje !


Dankbaarheid

Complimenten

Dankbaarheid doet iets met jezelf. Probeer eens iemand te bedanken voor iets dat voor jou is gedaan. Of zomaar omdat diegene je vriend of vriendin is. En voel dan hoe dat voelt. Je hart wordt er blij van !

Geef complimenten aan anderen en aan jezelf. Geef een ander en jezelf het gevoel dat jullie er mogen zijn zoals je bent. Ervaar eens hoe dat voelt !

Schijf een lieve brief

Muziek

Schrijf een mooie brief aan iemand of aan jezelf en schrijf waarom je die persoon aardig vindt. Het maakt jou blij en de ander. durf geweldig te zijn !

Naar mooie en vrolijke muziek luisteren maakt blij en vrolijk. Luister alleen of samen met anderen. Maak een dansje ! Als je zelf muziek kunt maken: zingen of een instrument bespeelt: doe dat dan. Dat is jouw creativiteit !

In de natuur


Van frisse lucht krijg je energie. Wandelen in de natuur of fietsen, of gewoon zomaar lekker buiten zitten.
Kijk naar de bomen en planten en geniet van mooie bloemen. Je voelt je gelijk een stuk beter als je naar de natuur kijkt.
Daarbij is bewegen gezond. 
Bedenk dat elk weertype mooi is, zon en regen, wind en storm.
Dus stamp met je laarzen door waterplassen,  maak met  je  ouders een strand-wandeling of voel het zonnetje op je gezicht.
Geniet ervan !


Goede eigenschappen


Bedenk waar je goed in bent !
Als je even niets kunt bedenken verzin dan iets wat je graag zou willen kunnen of doen. Alleen de gedachte al maakt blij en zorgt ervoor dat jij daar aan kunt werken. Dat is: je dromen waarmaken !


Gelukstip sturen


Heb je een mooie gelukstip, stuur mij deze en ik plaats de tip op deze pagina.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor training:


Klik hier voor contact.